BASINDA BİZ

'Aaa abi gaziymiş!'

Özel bir eğitim kurumunun düzenlediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü programı gazilerle-öğrenciler arasında duygu yüklü sohbetlere sahne oldu.

Nurullah Nuri YAVUZ

Milletçe haber bültenlerinde ne zaman şehit ve gazi bilgisi verilse sarsılıyoruz. Şehitlerimizi Ay-Yıldız'a sarılı tabutlarla son yolculuklarına uğurlarken, gazilerimizle ilgili süreci pek irdelemiyoruz. Oysa pek çoğu vatan için millet için verdikleri mücadele sırasında bazen bir kurşunla, bazen bir şarapnel parçasıyla, bazen de bir mayının patlaması sonucu, duyularını ve uzuvlarını kaybediyorlar. Kimi ömür poyu tekerlekli sandalyeye, kimi ömür boyu karanlığa, kimi de ömür boyu bir yatağa mahkûm oluyor.

Peki, çocuklarımız şehitlik ve gazilik gibi iki kutsal kavramı ne kadar biliyor? Ölmeyi ve öldürmeyi bilgisayar oyunlarında ki gibi değerlendiren, hayata dair düşüncelerini sosyal medyadan aldıkları bilgilerle yönlendiren çocuklarımız ve gençlerimiz bu konuda nasıl şuur sahibi yapılabilir. İşte bu yöndeki şuurun geliştirilmesi noktasında Özel Altın şehir Okulları'nın Özlüce'deki yerleşkesinde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü programı iyi bir fırsat oldu.

GAZİLERLE BULUŞMA

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nin yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen onlarla birlikte Çanakkale Şehitleri için yürüyen çocuklar, Dernek Başkanı Gazi Metin Şenol'u soru yağmuruna tuttu. Çanakkale askeri kostümlü çocuklardan biri, "Siz gerçekten gazi misiniz, gazilik ne demek ki?" şeklinde bir soru yöneltince Metin Şenol, "Bakın çocuklar ben bir çatışmada elimi ve gözümü kaybettim. Bunu sizlerin geleceği adına yaptım ve benim gibi binlerce gazi Türk çocuklarının geleceği, cumhuriyetimizin ve devletimizin bekası için bu uğurda her şeyini ortaya koydu" cevabını verdi.

Bunun üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayan ve karşılarında ilk defa bir gazi gören çocuklar, "Arkadaşlarına dönüp aaaa abi ve arkadaşları gaziymiş" cümleleriyle şaşkınlıklarını dile getirdi.

400 METRELİK BAYRAK

Bu arada özel okulun düzenlediği etkinlik kapsamında 2 bin Altın şehirli öğrenci ve velilerinin oluşturduğu kortej eşliğinde 400 metrelik Türk Bayrağı'nın altında tek yürek, tek nefes bir araya geldi. Okul bahçesinden başlayan yürüyüş, Zeytin Dalı harekâtındaki kahraman askerlerimiz ve şehitlerimizle, tam 103 yıl önce Çanakkale'de düşmana ve emperyalizme dur diyerek, "Çanakkale Geçilmez" diyen yüzbinlerce şehide ithaf edildi. İki bin öğrencinin yürüyüşüne vatandaşlar da destek verirken, çocuklar program kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Bursa Şehitliği'ni de ziyaret etti.

 

Paylaş