ŞEHİT YUNUS BAL’ IN AİLESİNİ ZİYARET

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi'nde boş bir araziye düşen SF-260D tipi eğitim uçağında bulunan Pilot Yüzbaşı Yunus BAL şehit olmuştu. Şehit Yüzbaşı Yunus BAL' ın cenazesi askeri uçak ile önce Yenişehir Askeri Havaalanına buradan da anne ve babasının yaşadığı Yenigün Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'na getirilmişti.

Şehit Yüzbaşı'nın cenazesi daha sonra öğle saatlerinde Anadolu imam hatip lisesi bahçesine getirildi. Burada yapılan törene şehidin annesi Cevriye, babası İsa ve eşi Tuğba Bal ile üç kardeşinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan, Hüseyin Şahin, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol ile gazi ve şehit aileleri ile yaklaşık 5 bin kişi katılım sağlamıştı..
Şehit Yüzbaşı Yunus Bal'ın cenazesi öğlen kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verilmişti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve yönetim kurulu şehit Yunus BAL’ ın ailesini ziyaret ettiler. Dernek Başkanı ŞENOL, şehit annesi ve babasına acılarını paylaştıkça azalacağını dernek olarak dernek bünyesinde olan ailelerin acılarını bir olduğunu bu anlamda üzerlerine düşen ne varsa yardımcı olacaklarını ifade ederken şehit Yunus BAL ve tüm şehitlere Allahtan rahmet aileye baş sağlı diledi.    

 

Paylaş