SAADET LİDERİ KARAMOLLAOĞLU ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINI ZİYARET ETTİ.

Saadet Lideri Karamollaoğlu şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Bursa mitingi öncesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bursa Yenişehir Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Menteşe Köyü Camii’nde öğle namazını kılan Karamollaoğlu, çıkışta çiftçiler ile sohbet etti. Mazot fiyatlarından şikâyet eden çiftçiye Karamollaoğlu, yakında çiftçinin sorunlarının çözüleceğini ifade etti. Ardından beraberindeki heyet ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret eden Karamollaoğlu, burada gaziler ve şehit ailelerinin sorunlarını dinledi. Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Metin Şenol, Temel Karamollaoğlu’na şehit ve gazi yakınlarının sorunlarının dile getirildiği bir rapor ve plaket takdim etti. Ardından Temel Karamollaoğlu, dernek bahçesinde bulunan Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenlerin isimlerinin yer aldığı şehitlik anıtını ziyaret etti.

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPILMASIN

Esas kuruluş yılı itibarıyla 1915 yılında faaliyete geçen derneğin başkanı Gazi Metin Şenol, hiçbir şehit ve gazi arasında ayrım yapılmaması gerektiğini dile getirdi. Şenol, “Vatanı olmayanın inancı olmaz. Türk’ünden Çerkez’ine, Alevi’sinden Kürt’üne kadar birçok insanımız terörden çok çekti ve büyük bedeller ödedi. Ne yazık ki bugün şehitlik ve gazilikte ayrımcılık politikaları izleniyor. 15 Temmuz’da şehit olan bir anne 3 bin 431 TL maaş alırken terör nedeniyle şehit düşen bir anne 964 TL maaş alıyor. Diğer taraftan otobüslere yolcu kartlarımızla rahatlıkla binebiliyorduk. Şimdi ise 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşlerimizin yakınlarında ‘şehit ve gazi ailesi’ yazarken bizim kartlarımızda görev şehidi, vazife şehidi gibi ibarelerin olması bizi sıkıntıya düşürüyor. Biz Peygamber Efendimiz’ in doğum gününden bugüne kadar şehit düşen gazi olan herkes bizim şehidimiz ve gazimizdir. Biz hiçbir şekilde ayrım yapmıyoruz. İktidar veya iktidar olacaklardan da kimseden bu ayrımın yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

ARAMIZA FİTNE SOKULMASINI ENGELLEMELİYİZ

Saadet Lideri Karamollaoğlu, “Terör bugün dünyada maalesef politika aracı olarak kullanılıyor. Elinde imkân olan devletler menfaatlerini temin edebilmek için farklı kesimleri silahlandırarak emellerine ulaşmak istiyorlar. En son PYD-PKK meselesinde ABD’nin kendi ağzından ifadesi ne kadar yanlış bir politikanın içerisine girdiklerini gösterdi. Terör örgütlerini kendi emellerine hizmet ettikleri sürece besliyor, hizmet etmediği zaman da birbirleriyle çatıştırıyor. Bu yola başvuranlardan insaf beklemek, destek beklemek bize sadece hüsran kazandırır. Kendi meselelerimizi kendimiz çözmeliyiz. Aramıza kimsenin fitne sokmasını engellemeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş