BÜYÜK AİLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Büyük Aile İftar Sofrasında Buluştu

Bursa Valiliği'nin himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzün ev sahipliğinde gelenekselleşen ‘ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER’  onuruna iftar programı 07 Haziran 2018 Perşembe günü Nilüfer Gold Salon da gerçekleşti.
İftar organizasyonuna Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, AK Parti Milletvekili Osman MESTEN, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Osman AK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, Bursa Protokolü, İlimizin Askeri Erkânı ve 1300 Şehit yakınları, Gazilerimiz ve aileleri katıldı.
Şehit Aileleri ve Gazilere yönelik programda İl Müftüsü İzani TURAN’ ın okuduğu Kur'an-ı Kerim’in ardından Sn. Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK, Sn. AK Parti Milletvekili Osman MESTEN, Sn. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut ÖNEŞ ve Sn. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer UYAR birer konuşma yaptı.
Programda açılış konuşması gerçekleştiren Erkut ÖNEŞ; “Konuşmama başlamadan önce Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül SAYAN KAYA hanımefendinin selamlarını iletmek istiyorum. Vatana hizmet yolunda şahadet ile onurlanan şehitlerimizin saygı değer şehit anneleri, babaları, şehit eşleri ve evlatları, kıymetli gazilerimiz iftarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir, cennetle müjdelenmişlerdir. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler temenni ediyorum” diyerek konuşmasını Mehmet Akif ERSOY ’un şiiri ile sonlandırdı.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Sayın Vali KÜÇÜK; "Bugün huzur içinde iftarımızı yapıp, sahurumuzu gerçekleştireceğiz ve hiçbir endişe ve korku duymadan hayatımızı sürdüreceğiz. İşte bunu bizler için hayatları pahasına vatanı savunan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde yapabileceğiz. Bugün al bayrağımız dalgalanıp, ezan sesleri susmuyorsa bunların hepsini onlara borçluyuz. Bunun içinde çeşitli vesilelerle sizlerle bir araya geliyoruz ve teşekkür etmekte yetersiz kaldığımızda aşikâr. Saygıdeğer şehit aileleri en değerli varlıklarınızı vatan uğruna feda ettiniz. Sizin için ne yapsak azdır. Ancak siz şehit ve gazilerimizin emanetleri aileleri başımızın tacısınız” dedi.
Sayın AK Parti Milletvekili Osman MESTEN bu mübarek günlerde şehit aileleri ve gaziler ile birlikte bir arada olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Daha nice iftar sofralarında hep birlikte olmak ümidiyle, Ramazan ayının ve bayramının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
        Şehitlerimizin rahmet, minnet ve şükranla yâd edildiği, manevi duyguların yoğun yaşandığı iftar programı tasavvuf musikisiyle son buldu.

 

Paylaş