ŞEHİT ANNESİ GÜNGÖR’ E DESTEK

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Jandarma Komando Taburu' nda görev yaparken geçici görevle Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine giden Mehmet GÜNGÖR öğlen yemeği molasın da ranzasında ıstırar ederken arkadaşının gelip uyandırmak istediği sırada arkadaşının elindeki tüfeğin ateş alması sonucu yaralanmış olup, Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınan yaralı asker, Erzincan'dan getirilen askeri helikopterle Sivas'a sevk edilmiş olan Mehmet GÜNGÖR’ e yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Bursa Gemlik Çarşı Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit erin na’şı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, cenaze aracına konularak, binlerce kişinin katılımıyla şehit Mehmet GÜNGÖR Belediye Mezarlığı'nda bulunan Gemlik Şehitliği'nde defnedilmişti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve yönetim kurulu Şehit Annesi Ayşe GÜNGÖR’ ü Gemlik’ teki evinde ziyaret ederek yaşanan üzücü olayla ilgili Şehit Annesi Ayşe GÜNGÖR’ den bilgi aldılar.

Şehit annesi Ayşe GÜNGÖR oğlunun 2008 yılında şehit olduğunu benim evladım evin tek çocuğuydu ben onu ne zorluklarla büyüttüm. Askerlik çağı geldiğinde her Türk evladı gibi askerliğini yapıp gelmesini beklerken bana Türk Bayrağına sarılı cenazesi geldi. Ben bir anne olarak şehit oğlumun haklarına aramak için yıllarca tek başıma ve mücadele verirken bana yine benim gibi evladını ve uzuvlarını kaybetmiş olan gazi ve şehit aileleri deneği destek oldu. Geçtiğimiz günlerde Bursa Ulu Cami inde namaz kılmaya gittiğim sırada istenmeyen farklı olaylar gerçekleşti. Bu olay sırasında şahsıma sen şehit annesi değilsin denince ben bir evlat kaybetmiş anne olarak bunu kaldıramadım aramızda münakaşa çıktı.  Bunun üzerine ben de karakola gidip onlardan şikâyetçi oldum. Daha sonra beni ikna ettiler, şikâyetimden vazgeçtim. Olayların daha da büyümesini istemiyorum dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL derneklerinin üyesi olan Şehit Annesi Ayşe GÜNGÖRE yapılan bu davranışı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ nin bekası için evlatlarını ve uzuvlarını veren insanlara hak ettikleri saygıyı tüm toplumun göstermesi gerektiğini çünkü bu ülkede hür ve özgür yaşayan her bireyin şehitlere ve gazilere borçlu olduğunu söyledi. Konuyla ilgili şehit Annemiz davasından vaz geçmiştir. Dernek yönetimi ve üyeleri olarak bizler şehit annemizin yanındayız.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Yönetim ve Gemlik Temsilcisi Hüseyin BIÇAKÇI ile Gemlik de bulunan şehitliği ziyaret edip dua ettiler. Dernek Başkanı Metin ŞENOL, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine ve sevenlerine sabırlar diledi.

 

Paylaş