25 ŞEHİDİN ANISI YAŞATILACAK

Tarih 05.09.2012 saat gecenin 21:15 i aydınlık bir gök yüzü sımsıcak bir yazdan kalma bir gün kim bilecek ki bu güzel günün bu saatinde sıcak olan hava daha da ısınacak karanlık olan gökyüzü daha da karanlık olacak kim bilir toprak kanla yoğrulacak kim bilebilir bu şiddet’te bir patlama olacak. Afyonkarahisar kararacak insanlar kıyamet mi kopuyor derken bir feryat bir figan kopacak patlamanın büyüklüğünden gökler ağlarken gönüllerde ağlayacak işte böyle bir gece aileler yavrularını bekler içlerinden benim yavrum daha yeni usta birliğine teslim oldu o değildir, derken 25 aile kendi çocuklarını bu vahim olaya yakıştıramazken 25 askerimiz çoktan şahadet şerbetini içmişlerdir bile işte yaşanan ve sonuçlanmayan bir şehitlik dramı.  İşte bütün süreç burada başlamış ve devam etmiştir. Bu olayın faillerini bulmak onları en ağır cezalara çarptırılması için verilen mücadele Eskişehir’ de başlamış Afyonkarahisar mahkemelerinde devam etmiştir. Mahkeme kararı doğrultusunda sorumlu olan kişiler ceza alarak çeşitli yıllar arasında cezaya çarptırılmıştır. Aileler verilen cezanın az olduğunu yüreklerinin serinlemediğini ifade ederek olayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını ifade ettiler. 25 Askerden biri olan Şehit Tolga TAŞTAN’ ın Babası bu olayın peşini bırakmayarak ailelerin isteği olan çocuklarının bulunduğu yerde anıt yapılması konusunda gerekli mücadeleyi vererek patlamanın olduğu alanda 25 askerin anısını yaşatmak için bir anıt yapıldı dedi. 25 Şehit ailesinin sabah erken saatlerde Kışlanın önünde toplanan aileler anıtın bulunduğu yere askeri araçlarla çıkarıldı. Anıt içerisinde çocuklarının isimlerini gören aileler duygulu anlar yaşarken çocuklarının adlarının üzerine karanfiller koyarak dualar ettiler. Anıtta yapılan dua nın ardından Kışla dışında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan çadıra geçildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN konuklarıyla 05 Eylül 2012 tarihinde askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini iletirken her zaman üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ettik etmeye devam edeceğiz. Afyonkarahisar Kurtuluş savaşında önemli yeri olan bir ilimiz bu topraklarda nice şehitler yatmakta 25 askerimiz de onlardan oldu, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun dedi.

Şehit Babası Ali TAŞTAN 05.09.2012 tarihinde 25 delikanlımızı 25 yiğit yüreğimizi kaybettik ellerimizden kuş olup uçtular anne babalar olarak ellerimizden hiç bir şey gelmedi ama ben şehit Babası Ali TAŞTAN olarak şehit Oğlum Tolga TAŞTAN’ a bir söz verdim bu olayın peşini ölene kadar bırakmayacağım diye ve o günden bu güne kadar gerek mahkemelerde gerek çeşitli siyasi partilerle görüşerek ve diğer şehit ailelerinin de desteklerini alarak yoluma kararlılıkla devam ettim. Geçtiğimiz aylarda altı yıldır devam eden dava sonucun da  bu olayda sorumlu tutulan komutanlar gerekli cezaları almışlardır, almış oldukları cezalar bizlerin yüreğini söndürmeye yetmese de bundan sonra böyle bir olayın olmasını istemiyoruz, ama olduğunda sorumlularda cezadan kaçamayacaklarını anlamış olacaklardır, altı yılda geçse on altı yılda geçse adaletin tecelli edeceğini bileceklerdir. Bu gün burada yapılmasını istediğimiz anıtı niçin istediğimizi ve bu konunun üzerinde neden bu kadar ısrarcı olduğumuzu sizlere anlatmak isterim. Bizlerde her insan gibi doğduk ve öleceğiz, hep deriz Allah sıralı ölüm versin diye ama Allah oğlumu Benden çok seviyormuş ki benden önce yanına oğlumu ve oğullarımı aldı. Dedim ya bizlerde öleceğiz bizim çocuklarımızın tüm bedenleri buradaki toprağa gark oldu o yüzden bu topraklara ayak basılmasını ev yapılmasını AVM ler kurulmasını istemediğimiz için bu mücadeleyi verdik.

Bu mücadelede bizlere destek veren Önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Nurettin CANİKLİ, önceki dönem Kara Kuvvetler Komutanı ve Genel Kurmay Başkanımız sayın Org.Yaşar GÜLER, Afyonkarahisar valisi Mustafa TUTULMAZ’a, Tüm Milletvekillerimize önceki dönem Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami AASLAN, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, 4.Mühimat Bölge Komutanı Bakım Albay Mustafa EROL, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail KUMARTAŞLI, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL ve adını buradan söyleyemediğimiz bizlere destek veren tüm kişi ve kurumlara, bizlere kucak açan Afyonkarahisar halkına ve değerli basın mensuplarına, bizlere destek vererek yolumuzu açtıkları için bizim davamıza bizler gibi sahip çıkıp bu anıtın yapılmasına vesile oldukları için 25 şehit ailesi adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım dedi.

Paylaş