GAZİLER GÜNÜ BURSA DA COŞKU İLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler günü Bursa da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, EMŞAD, TEMAD, Emekli Subaylar Derneği ve gazi, şehit ailelerinin katılımı ile Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi.

Tören saat 11: 00 Valiliğin çelenk sunumu ve diğer çelenklerin sunumundan sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Muzaffer UYAR’ ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasından sonra gazi ve şehit aileleri ile beraber, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığına geçildi. 

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Dernek Binası önünde Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK, Butsa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanları Metin ŞENOL ve Muzaffer UYAR ile Milletvekilleri günün anısına yapılan pastayı birlikte kestiler. Dernek binasında bir araya gelen Sayın Valimiz ve Protokol eşliğinde gazi ve şehit aileleriyle bir araya gelindi.

Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK, gaziler gününü kutlarken 4 yıldır hayata geçirilmeye çalışılan dernekler yerleşkesinin müjdesini verdi. Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ konu ile ilgili Dernek Başkanlarına ve üyelerine görsel olarak proje gösterip, proje hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra projenin önümüzdeki aylar da ihaleye çıkarılarak 18 Mart 2019 tarihine yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu projenin bitiminde Bursa da gerek çocuklarımızın farkındalığını sağlamak gerekse de şehit ve gazi ailelerimizin faydalanabileceği, huzur bulabileceği bir mekân oluşturmak istediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Metin ŞENOL, bu önemli günde derneği ziyaret eden Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ ve Protokole bu anlamlı ve önemli günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederken, projeye emeği geçen başta Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, bir önceki İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Ahmet HACIOĞLU, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman AK ve projeye destek veren diğer kurum müdürlüklerine teşekkürlerini iletti.

 Vali ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin gaziler günü dolayısıyla vermiş olduğu öğlen yemeği Merinos AKM de yapıldı. Yemeğe Protokol ve gazi, şehit aileleri katılım sağlamıştır. Yemekten sonra İl Müftü yardımcısı yemek duası yaptırmıştır. Duanın ardından Bursa Valimiz İzzettin KÜÇÜK günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında ‘Gazilik’ rütbesinin yaşarken bir insanın ulaşabileceği en yüksek rütbe olduğunun altını çizen Vali Küçük: ” Bugün Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Büyük Komutan Atatürk’e “Gazilik” unvanının verildiği gün. Bugün vatan toprağının her karışına terlerini, kanlarını, vücutlarının bir parçasını gözünü kırpmadan vererek Türk tarihini altın harflerle yazan, vatan toprağına hizmet noktasında bizlerin ilham kaynağı olan, kahramanlığın ve fedakârlığın sönmeyen meşaleleri gazilerimizin günü. Bugün sizlerin huzurunda başımız dik, dudaklarımızda dua kıpırtıları ve büyük bir gurur var. O gururun sahipleri sizlersiniz. Çünkü sizler tutkun olduğunuz vatanın bir karış toprağını vermemek için canlarınızı ortaya koydunuz. Tarihin şeref levhalarına isimleriniz altın harflerle yazıldı. Ondan daha önemlisi bu vakur millet sizleri kalbinin en müstesna yerine koydu. İnşallah bu birliğimiz, beraberliğimiz kıyamete kadar devam eder. Devletim, milletim ve tüm Bursa halkı adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ” dedi.

 

 

Paylaş