TEVCİH TÖRENİ

06.05.2019 tarihinde gazi ve şehit ailelerine Tayyare Kültür Merkezi’nde madalya tevcih töreni düzenlendi. Törene Bursa Valisi Yakup CANPOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan SARAÇ, Bursa Millet Vekili Refik ÖZEN, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan KUŞ, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL gazi ve şehit ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Törende şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Vali CANPOLAT bir konuşma yaptı. Vali CANBOLAT, “35 yılı aşkın bir süredir başta Güneydoğu Anadolu olmak üzere sınırlarımızda ve vatanımızın her yerinde canlarını feda eden kahramanlarımız, uğruna can verdiği değerleri korumak, onları yüceltmek gerektiğinde tıpkı onlar gibi emaneti sahibine teslim etmek hepimizin boynunun borcudur”dedi.

Arif Niyat ASYA’ nın “Dua” şiirini okuyan Vali CANBOLAT, 12 şehit ailesi ( Şehit Cengiz POYRAZ, Şehit Sercan ÖZKUL, Şehit Harun ARVAS, Şehit Ufuk AKTAĞ, Şehit Göksu Şafak ŞAHİN, Şehit Taner ÇOBANOĞLU, Şehit Sinan YAYLI, Şehit Hüseyin AKYÜZ, Şehit Yunus BAL, Şehit Samet AKTAŞ, Şehit Halil İbrahim AYGÜL, Şehit Emre KARAASLAN ) ve iki gaziye ( Gazi Ufuk ÇELİK, Gazi Tamer SONKAYA ) Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

 

Paylaş