19 EYLÜL GAZİLER HAFTASINDA OKULLARDA KONFERANS

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak 01.06.2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığına ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne vermiş olduğumuz talep yazımızda, okullarda rehberlik derslerinde gazi ve şehit konferanslarının düzenlenmesi, ayrıca gazi ve şehitliği anlatan slayt gösterisinin düzenlenerek geleceğimiz olan çocuklarımıza gazi ve şehitliği anlatarak bu vatanın ne gibi mücadelelerle kazanıldığını anlatmak istedik.

Milli Savunma Bakanlığının 2017 yılında yayınlamış olduğu genelgeye istinaden 18 Mart 2017 tarihi ve 19 Eylül 2018 tarihlerinde Bursa İlinde ki Okullarda konferans verilmiştir. 19 Eylül 2019 tarihinde 24 Okulda Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görev yapan Veteriner Albay Nuri KUZU, Veteriner Albay Koray YILDIRIM Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer UYAR, Şehit Babaları, Anneleri ve Şehit Eşlerinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Ziyaret edilen okullarda ilk olarak Veteriner Albay Nuri KUZU slayt gösterisi ile beraber gazi ve şehitliğin önemini anlatan konuşma yapmıştır. Dernek Başkanı Metin ŞENOL, kendi yaşadığı sıkıntıları anlatarak aynı zamanda dernek üyesi olan gazi ve şehit ailelerin yaşanmışlıklarını öğrencilere anlattı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri olan Kore ve Kıbrıs savaşlarında yaşamış oldukları sıkıntıları ve anılarını genç nesillere anlatmaya çalıştılar.

Geleceğimiz olan çocuklar savaşlara katılan bu vatanın bekası için ağır bedeller ödeyen gazi ve şehit ailelerine sorular sorarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

 

Paylaş