ANNELERİMİZ HER DAİM SAYGIYLA ANIYORUZ

ANNELERİMİZ HER DAİM SAYGIYLA ANIYORUZ

İnsanlığın şeref abidesi olarak yıllardan beri biriktirdiği mübarek değerlerinden birisi de kadının şahsında yücelen annelik duygusudur. Annelik, insanlığın varlık âleminde kendisini göstermesi ile başlayan bir gerçektir.

Annelik, ilâhî duyguların kendisini beslediği, manevi hazlarla dopdolu ve sahibine tarifsiz duygular yaşatan bir hakikattir.

Annelik, bir manada kadının kemâle ermesi, fizikî, zihnî ve hissî değişimin kendini bulması, olgunlaşmasıdır. Anneler, medeniyetin de annesidir. Nice kahramanların, nice yiğit evlâtların ve nice valide sultanların da beşiği, mektebidir. Annelerimiz emzirdikleri yavrularına sadece fizikî gıdalar değil; belki ondan ziyade maneviyat, sevgi, merhamet ve şefkat gıdasını verirler.

Annelerimiz aynı zamanda evinin öğretmenidir. Her şey ona sorulur. Ondan öğrenilir. Onunla karar verilir. İstişare edilendir. Çocuk, gözlerini açmadan dünyaya annesinin karnında bile onun sesini duyar; onun hayatı ile birlikte bir hayat yaşar. Anne, dünyaya getirdiği yavrusu ile ayrılmaz bir bütün olur. Anne, en güzel ve en yetenekli bir doktordur. Hangi doktor dindirebilir bir evladın kalp ağrılarını, gönül sancılarını… Anne gözleri ile teşhisi koyar, yüreği ve bakışları ile tedavi eder. Bakar ve iyileştirir. Anne sesi, seslerin en güzeli ve en tatlısıdır, diyen hangi ses, ondan daha güzel bir haz verebilir çocuğa Hangi el ondan daha sıcak gelir insana, anne eli insanın gönlünü ve yolunu aydınlatır.

Unutmayalım her bir kadın, dünyaya bir anne adayı olarak gelir. Ama her çocuk doğuran kadın, maalesef “anne” olamamakta, anneliğin gereklerini yerine getirememektedir. Öyleyse fıtratımızda olan bu meyli, hakikî anne olma vasfıyla taçlandırmak için; Bu da doğuştan gelen engin merhameti; basiret ve eğitimle olgunlaştıracak şekilde niyetlendirmekle mümkündür.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Vatanın bölünmez bütünlüğü ve insanlık için canlarını ve uzuvlarını feda eden Kahraman Mehmetçiklerimizin anne, eş, çocukları ile tüm annelerimizin kadınlar gününü kutlarız.

Metin ŞENOL

BAŞKAN  

  • Etiketler:
Paylaş