BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Şaban ayının 14. günü idrak edilen ve duaların kabul olduğu, günahların affedildiği Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan dünyaya tamamen indirildiği gece olarak da bilinir.

Kandiller ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunmalıyız. Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkanı sunmaktadır.

şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır; Bu vesile ile Başta Vatan Bayrak İnanç uğruna canlarını ve uzuvlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin Anne, Baba, Eş ve çocukları olmak üzere tüm Müslüman aleminin Berat Kandilini kutlar Yapılan dua ve ibadetlerin hayırlara vesile olmasını dileriz.

Paylaş