KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN

İslam âleminde çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Bin aydan daha hayırlı olan ve bu özel gecede kılınacak olan namazlar okunacak olan sure ve ayeti kerimeler ile Allah'tan af dilenecek.

Bir birinden değerli gazi ve şehit ailelerimiz bu vatanın ve İslam âleminin yaşaması için canlarını, uzuvlarını feda eden sizlerin yüce Allaha yakarışlarınız Kadir gecesinde kabul ve makbul olsun. Dualarınızın kabul olması ve birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşama arzusunu pekiştirmek içinde dualarınızı eksik etmeyiniz. Bu vesile ile Müslümanlar için bin geceden daha hayırlı sayılan, günahlarımızın affedildiği, dualarımızın kabul olduğu, tüm dileklerimizin gerçekleştiği mübarek Kadir Gecesinde sevdiklerimize gönderebileceğimiz, onların da bu mübarek gününü kutlayabileceğimiz en güzel gecedir.

Peygamber Efendimiz ''Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir. Müslümanlar için çok hayırlı ve mübarek sayılan bu geceden Kur'an'da şöyle bahsedilmiştir: "Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. Diye bahsedilmiştir.

Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkârlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

Paylaş