BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Babalar gününü kutladığımız bu günde babalarımıza olan saygı ve sevgiyi onlara hissettirip onların her koşulda yanlarında olduğumuzu bilmelerini sağlamalıyız.

Bizler çocuklar olarak dinimizi, mezhebimizi, ırkımızı ve dilimizi seçemediğimiz gibi baba ve annemizi de seçemiyoruz. Bütün çocuklar korunmaya muhtaç olarak dünyaya geldiklerinde annelerinin koyunlarında olup onları sıcaklığı ve babalarının da koruması altında büyürler. Anne ve babasını örnek alan çocuklar hayatla olan mücadeleye hazırlanırlar. Bu mücadele hayatın içinde o kadar acımasız olur ki! bazen içinden çıkamayıp bizleri koşulsuz koruma kalkanı altına alan babamıza sarılır onun desteğini isteriz. Dünya genelinde yaşayan tüm çocuklar kuşkusuz bu şekilde hayata merhaba demekteler. Aslında dünya genelinde çocukluğunu yaşayıp anne baba olmuş kişiler çocukluğunu unutup dünya çocuklarına acımasız işler yaparak çocuklara çocukluklarını yaşatmadıkları gibi anne babaların gözleri önünde geleceklerini umutlarını hayallerini yok olmasına neden oluyorlar.

Ülkemizde yaşanan terör ve asayiş olaylarında babası şehit olan çocuklar dünyaya gözlerini açarken kimileri de tam baba sıcaklığını ve güvenini yaşayacakken hayata sevgiden ve kendilerine güç veren dayanaktan mahrum kaldılar. Bazen çocukların babalarının kabirlerini ziyaret ettiklerinde bir sopayla kabrinin üzerini kazarak bir kere babasını görmek istediğini onun sevgisine ve korumasına nasıl ihtiyacı olduğunu görmektir; özlem. Bazen de babası olmadığı için baba sevgisini başka yerlerde ararken yok olup gitmektedir hayat. Hayatımızın he koşulunda bizlere güven veren, kollayan, koruyan bizlerin her daim yanında durup bırakmayan kişidir, BABA.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi olarak Türkiye Cumhuriyet’ nin bölünmez bütünlüğü için evlatlarını Peygamber Ocağına gönderip şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizin babaları başta olmak üzere tüm babaların babalar gününü kutlar her şeyin gönüllerince olmasını dilerim.

Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü, kör oldum.
Yıkadılar, aldılar, götürdüler.
Babamdan ummazdım bunu kör oldum.”

Metin ŞENOL

BAŞKAN

Paylaş