19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

19 Eylül, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir onur gündür.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu, 13 Eylül 1921de, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisidir. Sömürgecilerin maşası olan Yunan ordusu Sakarya Meydan Muharebesinde Polatlı önlerinde kadar ilerlemiş orada durdurulmuştur.

Tarihinin en büyük yenilgisini yaşayan Yunan ordusu bozguna uğratılmış ve kaçmaya mecbur edilmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu ve Türk halkının var olmak veya yok olmak savaşı olmuştur. Türk halkı bu mücadeleyi kaybetseydi, Sömürgecilerin Anadolu’ yu bölme planları olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmayacaktı. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu ve Türk halkına böyle vahim bir tablo yaşatmadılar. Anadolu halkının imkânsızlıklarından var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi Yunan Ordusunun planlarının seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti in yolunu açmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesini tevcih etmiştir.

19 Eylül 1919 -1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı da 1950 de Kore de 1974 te Kıbrıs ta 1984 ten 19 Eylül 2020 tarihine kadar gerek sınır dışı gerekse de sınır içi operasyonlarda gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti in rejimi, ün iter yapısı ve bölünmez toprak bütünlüğü uğrunda vatan haini olan iç ve dış odaklı kişilere, guruplara karşı korkusuzca mücadele eden asker ve polis gazilerin onur günüdür.

Gazilerimizin ortaya koymuş oldukları azim ve kararlılık 1919 da atılan ilk adımla başlaya Milli Mücadele sonucunda ulusal varlığımı elde edilmiştir. Gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor geleceğe güvenle bakıyoruz. Vatan için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimizi sunar sağlıklı sıhhatli bir ömür dileriz.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ve tüm gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun.

 

Paylaş