YENİ NESİL KİMLİK KARTLARINA YÜKLENMEYE BAŞLANACAK

YENİ NESİL KİMLİK KARTLARINA YÜKLENMEYE BAŞLANACAK

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen programda Hayat Kimliğinle Kolay projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmesi uygulamasını anlattı.

Geçmişte nüfus işlemleri için uzun süre beklendiğini anlatan Bakanımız Sn. Soylu, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, hizmetleri hızlandırdıklarını belirtti.

Nüfus idarelerinin Türkiye'nin teknolojik, modern yüzünü temsil ettiğini dile getiren Sn. Soylu, yazılımdan, kimlik kartı basımına, kimlik, ehliyet ve pasaportun tek noktada verilmesine kadar pek çok noktada önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Özel sektörün dinamik bir unsur olduğunu, vatandaşın talebini artırabilmek için hizmet standardı ve kalitesini sürekli yükseltmek zorunda olduğunu belirten Sn. Soylu, devletin özel sektörün ortaya koyduğu hizmet memnuniyeti standardına ulaşamaması halinde devletle özel sektör arasındaki makasın açılacağını, bu durumun da devleti itibarsızlaştıracağını kaydetti. Sn. Soylu, bakanlık olarak hizmet alanlarında vatandaşın memnuniyetini ölçen bir sisteme sahip olduklarını, verilen hizmetin ardından vatandaşlara memnuniyetinin sorulduğunu anlattı.

Nüfus idarelerinde verilen hizmetlere ilişkin aldıkları en büyük riskin, kimlik, ehliyet ve pasaportun bir arada verilmesi işlemi olduğunu aktaran Sn. Soylu, ehliyet ve pasaport sisteminin bir günde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne entegre edildiğini, aynı gün hizmet vermeye başlandığını, 4-5 günlük ufak aksaklıkların ardından sistemin tam olarak oturduğunu söyledi. Sn. Soylu, "Bugünkü aklım olsa yapmam. Mübarek, önce ehliyeti al, bir ay sonra pasaportu al." ifadelerini kullandı.

Bakanımız Sn. Soylu, ehliyet, kimlik, pasaport işlemlerinin 15 dakikada, bunlardan sadece birine ilişkin işlemin ise maksimum 8 dakikada gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yeni sistem sayesinde ayrı ayrı parmak izi verilmek durumunda kalınmadığını da dile getiren Sn. Soylu, bunun ülkenin güvenlik sistemine büyük katkı verdiğini, binlerce olayın aydınlatılmasını sağladığını vurguladı. Sn. Soylu, atılan adımların faydasının pandemi döneminde de görüldüğünü anlattı.

Devrim olarak nitelendirdiği yeni bir gelişmeyi daha paylaşan Sn. Soylu, "Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini de getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Teknolojik olarak bizi başka bir noktaya götüren unsur." ifadelerini kullandı. Bu sistemin dolandırıcılıkların önüne geçeceğini, kurumları kontrol mekanizması açısından ciddi bir noktaya getireceğini kaydeden Sn. Soylu, bütün alt yapının, yazılımların, düzenlemelerin tamamlandığını, gelecek yıl gerekli adımın atılacağını bildirdi.

Paylaş