GAZİMİZİN EN ACI GÜNÜ

Vatani görevini yaparken yaralanarak gazi olan Hasan İNAN İzmir de yaşanan depremin ardından büyük acıyı yaşadı. İzmir’de meydana gelen deprem birçok ailenin evine ateş gibi düşerken bu ateşin biri, Bursa’nın Orhangazi ilçesine düştü. Aslen Bursa Orhangazi’ li olan gazi Hasan İNAN 25 yıldır İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşadığı İNAN çiftinin, 10 yaşındaki kızları Elif İNAN, Bayraklı’ da ki evlerinde tek başına olduğu esnada depreme yakalandı.

Depremin meydana geldiği sırada işte olan anne ve baba sarsıntının hemen ardından geldikleri evlerinin yıkıldığını görünce büyük şok yaşadı. Talihsiz Elif’in cansız bedenine, yaklaşık 22 saat sonra ulaşıldı. Elif İNAN’ ın, 14 yaşındaki ablası Aylin İNAN ile birlikte okuldan eve geldikleri, Aylin'in evin önünde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken, Elif İnan’ın tek başına eve çıktığı öğrenildi.

Gazi kızı Elif İNAN’ ın Bursa Orhangazi Çeltikçi mahallesinde düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya BİRKAN, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Milletvekili Zafer IŞIK, Orhangazi Kaymakamı Süleyman ÖZÇAKICI, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan SARAÇ, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan YILMAZ, Orhangazi İlçe Jandarma Komutanı Ali AL, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir AYDIN, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Gazi Metin ŞENOL, İzmir Şube Başkanı Gazi Recep DOĞRU ile gazi, şehit aileleri bürokratlar, siyasiler ve binlerce vatandaş katıldı. Elif İNAN’ ın Çeltikçi mahallesinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak gazimizin kızı Elif İNAN’ a Allah tan rahmet gazimiz Hasan İNAN, Eşi Bahriye İNAN’ a ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.

Paylaş