BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT IN 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT IN 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Atatürk, sonsuz güven ve inanç duyduğu milleti ile birlikte girdiği istiklal mücadelesini Cumhuriyeti kurarak taçlandırmıştır. Milletine aşıladığı kurtuluş azmi ve cesareti ile istiklal ve istikbal yolunda engellerin nasıl aşılabileceğini göstermiş, Milletin özündeki bağımsızlık ateşini yeniden yakmıştır. Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettikleri başarı göstermiştir ki millet iradesinin üstünde güç yoktur.

Bize düşen görev, şehit kanlarıyla sulanan bu vatanı sonsuza kadar korumak, geleceğe daha büyük kararlılık ve ümitle yürürken Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyete sahip çıkmak, ülkeyi daha da ileriye taşımak adına yılmadan, yorulmadan emin adımlarla yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milleti azim ve kararını zafere taşıyan Atatürk ve silah arkadaşlarını, egemenlik ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ruhunuz şad olsun.

 

Paylaş