PENÇE KARTAL HAREKATI NDA 2 ASKER ŞEHİT 4 ASKER YARALI

PENÇE KARTAL HAREKATI NDA 2 ASKER ŞEHİT 4 ASKER YARALI

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kartal 2 Harekatı' nda teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığını belirtilirken çıkan çatışmada Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun TURHAN, Şehit Piyada Komando Yüzbaşı Burak COŞKUN şehit olduğu belirtildi.

Irak’ ın kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal iki Harekatı' nda 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki asker şehit olmuş, Dört asker ise yaralanmış olup yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği bildirildi.

 

Özel Kuvvetlerde görevli Komando Yüzbaşı Burak COŞKUN 'ın şehit haberi, Ankara'daki baba evine, jandarma yetkilileri tarafından verildi. Komando Yüzbaşı Burak COŞKUN, ailesinin tek oğlu olurken şehidin 6 yaşında bir kızının olduğu belirtildi.

Şehit Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun TURHAN' ın şehit haberi, sağlık ekipleri eşliğinde Sincan ilçesindeki baba evine gelen askeri yetkililerce ailesine iletildi. Nuran ve Mustafa TURHAN çiftinin tek oğlu olan şehit Harun TURHAN' ın 2 kız kardeşinin olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Cimşit Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak yaralı askerlerimize açıl şifalar diler, şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine, Camiamıza ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

 

 

 

Paylaş