MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Metin ŞENOL Miraç Kandili ile ilgili yayınladığı mesajda; Miraç gecesi bizzat Peygamber efendimiz (sav ) ‘ in ötelerden, manevi hediyeler getirdiği gecedir.

Efendimiz ( sav ) bu geceyi; Ben Miraç’ tan daha güzel bir şey görmüş değilim. Diye tarif ediyor. Öyleyse bu geceyi en iyi şekilde dualar ile değerlendirilmeli, gecenin Güzelliklerinden istifade edebilmeliyiz. Miraç gecesi Allah’ a ortak koşmama ve kulluk, anne babaya karşı güzel davranı, toplumun birbirine karşı vazifelerini ifade eden komşuluk hukuk, emanete saygı, dostluk, kardeşlik ve merhamet gibi ilkeler üzerinde düşünmemizde vesile olmalıdır.

İnanıyorum’ ki, kandil gecesi insanımızın bu yönde meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hassasiyetlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin başta gazi ve şehit ailelerimiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diler. Miraç Kandilinizi kutlarız.

Paylaş