18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

KUTLU OLSUN

18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür.

Bu nedenle 27.06.2002 tarihinde 4768 sayılı kanunla 18 Mart, Şehitler günü olarak kabul edilmiştir..

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkilemiştir. Çanakkale’ yi geçilmez kılan ruh tüm dünya ya Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha göstermiştir.

Bu zaferin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıl yönünü savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Birçok askerimiz şehadete kucak açmış; ama elimizde kutsal topraklarımız, şanımız, onurumuz ve namusumuz kalmıştır. Bugün bu toprakların bereketinden yaralanabiliyorsak şehitlerimizden dökülen kanlardandır. Bugün özgürlüğün ve bağımsızlığın tadını doyasıya çıkarıyorsak, ölümü göze alanlardandır.

Onun içindir ki bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır.

Onun içindir ki toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

Onun içindir ki ÇANAKKALE kanla yazılmış bir destandır. Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçmiş. Kendi kaderine boyun eğmiş, ama vatanının kaderine boyun eğmemiş Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Vatan sevgisini kendinden, anne babasından, sevdiğinden üstün tutmuş yüz binlerin zaferidir Çanakkale.

Bir an olsun arkasına bakmamış, geri adım atmak aklına bile gelmemiş, öleceğini bile bile şehadete yürümüş bir neslin kaybolan umutlarıdır. Mermisi tükenmiş, mevzisini terk edip geri çekilmek yerine, süngüsünü takıp taarruza geçmiş, düşmana doğru koşarken ölümü kucaklamış korkusuz on binlerdir. Evladını kaybetmiş bir annenin feryadı, babasına bir daha sarılamayacak çocukların özlemi, sevdiğini bir daha göremeyecek olan bir kızın gözyaşıdır Çanakkale.

Kanını dökmüş, uzuvlarını kaybetmiş, iyileşip kalan parçalarını da feda etmeye hazır Mehmetçiğin inancıdır. Bir mezar taşı bile olmadan kaybolup gitmiş isimsiz kahramanların ağıtlarıdır.

Azmin, fedakârlığın, onurun, bağımsızlığın, özgürlüğün, direnişin zaferi, bu uğurda canını feda etmiş yüz binlerin sesidir Çanakkale.

Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak şekilde yaşamalı, onların bize bıraktığı kutsal değerleri kanımızın son damlasına kadar korumalıyız.

Bizlere bu aziz vatanı emanet ederek ölümsüzleşen Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da, tüm mazlum milletlere umut olmak maksadıyla Kore’de, Kıbrıs’ta, içte ve dışta terör örgütleriyle mücadele esnasında ve 15 Temmuz da hakka yürüyerek destan yazan al bayrağa rengini veren şehitlerimizi, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere bu uğurda gazi olup, vefat eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm şehit aileleri ve kahraman gazilerimize ve onların ailelerine sağlıklı yarınlar diliyorum.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Paylaş