RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Değerli şehit ailelerim biliyorum ki sizlerin bayramları her zaman olduğu gibi buruk geçmekte, Sizlerin çocukları, eşleri, babaları bizlerin arkadaşı, abisi ve kardeşi olan şehitlerimizin silah arkadaşları vatan savunması için gösterdikleri kararlı mücadelesine devam etmektedir. Bu mücadele esnasında tüm güvenlik güçlerinin başarıları şehit ve gazi aileleri için tarif edilemez bir onur meselesidir. Şehit ve gazi aileleri olarak Türkiye Cumhuriyeti’ nin her karış toprağı şehit ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrulduğunu biliyoruz. Şehit ve gazi aileleri olarak son nefesimize kadar vatan savunmasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Biz gaziler olarak şehitlerimizin geride bıraktıkları anne, baba, evlatları, eşleri, kardeşlerine her daim sahip çıkıp onların evlatları olmaya çalışacağız. Şehit aileleri de gazilerimizi evlatları olarak görüp onlara anne, baba, yeğen ve kardeş olacaklarından şüphemiz yoktur. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ nin her köşesinde olan büyük bir aileyiz.

Bu vesile ile on bir ayın sultanı olan ramazan ayını da eda ederek ramazan bayramına kavuşmanın sevincini birlikte yaşayacağız. Ramazan, İslâm’ın merhametini, hakkaniyetini ve ibadetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlâkını, tüm insanlığa anlatan kutsal bir aydır. Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatır. Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler, birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, mukaddes değerlerimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, Başta şehit aileleri, gazi, gazi aileleri ile tüm ulusumuzun ve İslam âleminin ramazan bayramlarını kutlar, Hayırlı bayramlar dileriz.

Paylaş