GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

19 Mayıs 1919 tarihi Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı ve büyük bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Bugün (19 Mayıs) aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızdır.

 

1981 yılından başlayarak ATATÜRK’ ü Anma Günü olarak da kutlanmaya başlandı. ATATÜRK bir söyleşi sırasında: Ben 19 Mayıs’ta doğdum demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu ATATÜRK’ ün doğum yıldönümü olarak Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde törenlerle kutlanır.

Ülkemiz üzerinde dönen her türlü tuzaklara geçit vermeden ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ün ( Biz her görüş açısından medenî insan olmalıyız. Çok acılar gördük. Bunun sebebi dünyanın vaziyetinin anlamayışımızdır. Fikrimiz, düşüncemiz, tepeden tırnağa kadar medenî olacaktır.) sözünden yola çıkarak dimdik ayakta durmalıyız. Hiç bir oyuna gelmeden, milletçe tuzaklara düşmeden sımsıkı kenetlenerek Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak, Gençlerimizin ve Büyük Türk Milletinin 19 Mayıs ATATÜRK' ü anma Gençlik ve Spor Bayramı' nı en içten duygularımla kutlar, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım.

Metin ŞENOL

BAŞKAN

 

Paylaş