19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs 1919 tarihi Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı ve büyük bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Bugün (19 Mayıs) aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayan 19 Mayıs törenleri, Kent Müzesi önünde devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşma Gençlik Spor Bursa İl Müdür Yardımcısı Bilal KOT tarafından yapıldı. İnegöl Gençlik Merkezi’nin folklor gösterisi ile devam eden tören, Bursa Büyükşehir Belediye spor karate gösterisi ve Yıldırım Belediye spor güreşçilerinin jimnastik gösterisi ile sürerken, Bursa Motosiklet Derneği öncülüğünde 102 motosikletli Türk bayrakları ile kortej oluşturdu.

19 Mayıs, ATATÜRK’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerine Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKATAŞ, milletvekilleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Sevim GÜRKAN, gazi, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve Bursa protokolü ile vatandaşlar katılım sağladılar.

Paylaş