BURSA JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ MEVZUNİYET TÖRENİ

Bursa Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan mezun öğrenciler için tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla bağlandığı törenin ardından mezun olan çocuklarına sarılan aileler duygusal anlar yaşadı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 799 subay ve astsubay için tören düzenlendi. Okulun yerleşkesinde düzenlenen törene Vali Yakup CANBOLAT, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer KOÇ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, İl Jandarma Komutanı Hakan SARAÇ, İl Emniyet Müdürü Tacettin AASLAN, kent protokolü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Astsubaylar Dernek Başkanı H. Şinasi DOĞAÇ, gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda öğrenimini tamamlayan astsubayların aileleri katılım sağladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, dönem birincisi Astsubay Çavuş Ahmet DÖNMEZ mezunlar adına konuşma yaparak, yaş kütüğüne ay yıldızlı plaketi çaktı. Törende konuşma yapan Okul Komutanı Tuğgeneral Mustafa ÇEKİÇ, genç astsubayları tevazu, feragat ve fedakârlık sahibi bir kanun mensubu olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Bu gurur tablosunun esas sahibi olan kıymetli ailelerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Üzerine titrediğiniz, ciğerparelerinizi bizlere teslim ettiniz. Dün silah tutan eller, bugün yangın ve sel felaketlerinde 'Bu gayret söndürür, bu birlik yaşatır' düsturuyla 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' öğretisine sadık kalacaklardır" diye konuştu.

Program kapsamında, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve Jandarma Genel Komutanı Arif ÇETİN'in katılımıyla düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'ne video konferans sistemiyle bağlanıldı.

Tören geçişinin ardından mezun öğrenciler aileleriyle buluştu. Duygusal anların yaşandığı buluşmanın ardından tören sona erdi.

 

Paylaş