BURSA NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

10.09.2021 tarihinde Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları büyük coşkuyla başladı. Büyükşehir Belediye Bandosu ve Bursa Mehter Takımı'nın konser verdiği kurtuluş kutlamaları Tarihi Belediye Binası'na Türk Bayrağı'nın asılması ile başladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, şehrin kurtuluşunu temsili olarak canlandırdı. Türk bayrakları ile tarihi belediye binasının önüne gelen milis kuvvetleri, vatandaşlardan alkış aldı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında tarihi belediye binasındaki Türk bayrağı, gaziler tarafından göndere çekildi. Daha sonra Orhangazi Camii'nden kurtuluş salası okundu.

Ardından milis kuvvetleri temsilcileri, Türk bayrağını öperek Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman ÇELİK' e teslim etti. Süleyman ÇELİK' te bayrağı öperek teslim aldı. Protokol üyeleri gazilere çiçek takdim etti.

11.09.2021 tarihinde Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kapsamında, Vali Yakup CANBOLAT, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, protokolün ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, Bursa Emniyet Şehit Aileleri Derneği üyelerinin, katılımıyla, Tophane’ den Atatürk Anıtı’na dek uzanan bir kortej gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu ve Bursa Mehter Takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, vatandaşlar ilgi gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyelerinin de katıldığı kortejde, Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi gösterisiyle beğeni topladı. Kortejin ardından Vali CANBOLAT ve Başkan AKTAŞ, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da tören, Bursa protokolünün ve vatandaşların katılımıyla Bursa Kent Müzesi amfi tiyatroda devam etti. Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun Bursa’nın kurtuluşuyla ilgili tiyatro gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın Bursa’nın kurtuluşuyla ilgili yayımladığı mesaj okundu.

Başkan AKTAŞ’ ın konuşmasının ardından Namık Kemal Halk Oyunları ekibi sahne alarak Bursa yöresine özgü gösterilerini sergiledi. İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’ un ‘Bülbül’ şiiri seslendirildiği törende, Bursa Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibi gösterileriyle coşkuyu doruğa çıkardı. Törenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’ temalı şiir yarışmasında dereceye girenlere, Başkan Alinur AKTAŞ ve protokol tarafından ödülleri takdim edilerek program son buldu.

Paylaş