ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü RAHMETLE ANIYORUZ

Türkiye Cumhuriyet’ inin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK çocukluğundan başlayarak başarı azmin ne kadar önemli olduğunu öne çıkarmış ve okumuş olduğu okullarda Öğretmenlerinin de takdirini de alarak kendine hedefler çizmiştir.

Eğitim hayatına Harp Akademisinde devam eden Mustafa Kemal ATATÜRK önce Üsteğmen sonra Kurmay Yüzbaşı rütbelerine yükseldi. 11 Ocak 1905 tarihinde harp okulundan mezun olan Mustafa Kemal ATATÜRK birçok cephe de görev alırken itilaf devletlerini vatan toprakları üzerinde oynamış oldukları oyunları fark ederek onların karşısına Türk halkının da desteğini alarak Türkün gücünü tüm dünyaya ilan etmiştir. ATATÜR Türkiye Cumhuriyeti’ ni modern, ilerici ve laik bir ulus devleti olması için politik, ekonomik ve kültürel alanlarda çağdaş ve milliyetçi karakterde reformlar gerçekleştirmiştir. ATATÜRK' ün sağlık sorunları 1937 yılından itibaren bozulmaya başlamıştır. 1938' in ilk aylarında Mustafa Kemal ATATÜRK' e siroz hastalığı teşhisi konulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe günü sabahı saat 09:05' geçe İstanbul, Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yummuştur.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Ulu Önde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalinin 83. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

Paylaş