ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

1961 yılında Resmi Gazete' de yayımlanan 212 sayılı kanun sonrası her 10 Ocak çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır.

4 Ocak 1961 yılında kabul edilen ve basın çalışanlarına çeşitli haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanun adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanışıyla 10 Ocak günü kutlama tarihi olmuştur. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteciler ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bu anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Toplumu bilgilendirmek doğru ve tarafsız haber alması maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverili çalışmaları takdirlerin üzerindedir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Paylaş