1914 SOĞUK CENNET SARIKAMIŞ

15-22 Aralık 1914'te Sarıkamış'ta hayatını kaybeden 90 bin şehit Soğuk Cennet Prangalar’ adlı tiyatro oyunu ile anıldı. Yönetmenliğini Olcay Dursun’un üstlenmiş olduğu oyunda Sarıkamış Harekâtı’ na katılıp Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda donarak şehit olan askerlerin destansı hikâyesi anlatıldı. Seyru Keyf Tiyatro Ekibi’ nin sahnelediği tiyatro gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı.

Seyru Keyf Tiyatro Ekibi’ nin sahnelediği tiyatro gösterisi Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşti. Tiyatro gösterisi 15 - 22 Aralık 1914’ te yaşanan Sarıkamış Harekâtı’ na katılıp Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda donarak şehit olan Mehmetçiklerin, vatandaşların yaşamış olduğu zulümleri, Mehmetçiklerin esir kaplarında yaşadığı zorlukları, ermeni çetelerinin ve rus askerlerinin zulümleri sergilenmiştir. Azerbaycan vatandaşları Türk Askerlerini esir kaplarından kaçırıp evlerine ulaşmaları ve bu mücadelede Azerbaycan vatandaşlarının Türklere ne denli yardımcı oldukları vurgulanmıştır.

Sarıkamış Harekâtı’ nın 107’nci yıl dönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen tiyatroya 22. Dönem Millet Vekili Faruk ANBARCIOĞLU, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Emniyet Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nevin FIRTINA, Gazi, Şehit aileleri ile vatandaşlar katılım sağladılar.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL Seyru Keyf Tiyatro Ekibi’ nin ele aldığı Soğuk Cennet Prangalar tiyatro çalışmasında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ederken, Anadolu’ yu vatan yapmak için 107 yıl önce şehit düşmüş kahraman, Mehmetçikleri rahmetle, minnetle, şükranla anarız. Ruhları şad mekânları cennet olsun dedi.

 

 

 

 

 

Paylaş