TESUD EM. KUR. YB. A. KADİR ARSLAN VEFAT ETTİ

TESUD EM. KUR. YB. A. KADİR ARSLAN VEFAT ETTİ

Türkiye Emekli Subaylar Derneği; 4 Ekim 1947 tarihinde yapılan yıllık Kongre’de alınan kararlar neticesinde İstanbul, 1948 tarihinde Albay İhsan HÜN’ ün Başkanlığında Ankara şubesi açılmıştır. Daha sonra Bursa Şube temsilcilik açılmıştır.

Emekli Kurmay Yarbay Abdul Kadir ARSLAN emekli olduktan sonra Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin Bursa Şube Başkanlığını yürütmekteydi. Emekli Subayların Bursa’ da sesi ve temsilciliği adı altında bir çok projeye öncülük ederek faaliyetlerini sürdürmekteydi. Bursa’ da ki protokol ve sivil toplum kuruluşları tarafından sevilen sayılan değerli bir komutandı. Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin Bursa Şube Başkanlığını yürüten Emekli Kurmay Yarbay Abdul Kadir ARSLAN uzun zamandır kanser tedavisi görmekteydi. Yapılan tedavilerden netice alınamadığından 28.01.2022 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Emekli Albay A. Kadir ARSLAN’ ın cenazesi 29.01.2020 tarihinde Bursa Ordu Evi karşısı Şehadet Cami inde kılınacak olan ikindi namazına müteakip kaldırılacaktır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Emekli Kurmay Yarbay Abdul Kadir ARSLAN’ a Cenabı Allah’ tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine sabır ve baş sağlığı dileriz.

Paylaş