KORE GAZİSİ ŞEVKET GÜNAYDIN VEFAT ETTİ

Türkiye Muharip Gaziler Bursa Şube üyelerinden olan ve 1950 – 1953 yılları arasında Kore’ de Türk Tugayı muharebe hüneri, inatçı savunması, göreve bağlılığı ve cesaretiyle ün kazanmış savata yer alan Kore Gazisi Şevket GÜNAYDIN Bursa İli’ nin en yaşlı gazisiydi. Kore Gazisi Şevket GÜNAYDIN 14.02.2022 tarihinde sabaha karşı evinde rahatsızlanarak vefat etmiştir. Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Cami inde kılınan ikindi namazına müteakip kaldırılıp askeri törenle Hamitler Gaziler Kabristanlığına defnedildi.

Kore Gazisi Şevket GÜNAYDIN’ ın cenaze törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet YILDIZ, Merkez Komutanı Albay Salih VATANSEVER, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Cevdet AKAÇ, Hayri AYDINLI, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Muharip Gaziler Bursa Şube Başkanı Muzaffer UYAR, Bursa Emniyet Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nevin FIRTINA, gazi, şehit aileleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Kore Gazisi Şevket GÜNAYDIN’ Allah tan rahmet kederli ailesine, camiamıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Paylaş