DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türkiye’de ilk olarak 8 Mart 1921 yılında kutlanmaya başlayan ve 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve coşkulu olarak kutlanmaya başlandı.

Kadın demek hayat demektir. Kadınlar hayatımızın en güzel varlıkları, Kimi annemiz, kimi hayat ve yol arkadaşı, kimi göz bebeği kızlarımız, kimi kız kardeşimizdir. 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü olarak kutlanmıyor ama kadınlarımız bir gün değil 365 gün evinde, işinde, tarlalarda çalışan, çocuklarını doğurup büyüten, büyütürken 24 saat yüksünmeden emek veren ve karşılık beklemeden seven, sevgisini ve ömrünü veren kadınlarımız sizlere ne yapsak azdır. İnsanın yaradılışından günümüz kadar her koşulda fedakârlığın timsali olan kadınlarımız her koşulda saygıyı, sevgiyi, hoş görüyü hak eden yeryüzündeki en değerli varlıklardır.

Vatanın vatan olması için evlatlarının ellerine, saçlarına kına yakarak asker ocağına yollayan ve vatan için kınalı kuzularını şehit veren annelerimiz. Vatan bölünmesin, Al kanlı bayrak inmesin, Minarelerde ezanlar susmasın diye hayat arkadaşı eşlerinin şehit veren ve şehitlerimizin çocuklarına hem ana hem baba olan şehitlerimizin kıymetli eşlerinin, şehitlerimizin emanetleri göz bebeği can pare kızlarının ve tüm kadınlarımızın Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutlarız.

Başkan Metin ŞENOL

Paylaş