ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA 'İSTİKLAL MARŞI' YAZDIRMASIN!..

İstiklal Marşının, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’ de marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 101 yıl geçti.

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY, Birinci Dünya Savaşında yaşananları görmüş, duymuş düşman güçlerinin emellerini derinden hissetmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası Milli mücadele yıllarında Anadolu toprakları yeniden işgal edilmek istenmiştir. Milli mücadele bütün vatan sathında verilerek kazanılmıştır. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY milli, vatani duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşını satırlara ve gönüllere kazımıştır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak 1071 den günümüze kadar, Vatan, Sancak, Bayrak, Onur ve şerefimiz için şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin kanlarıyla canlarıyla yoğrulmuş, Anadolu topraklarında asırlardır var olan Türklük rengini al kandan alan Türk Bayrağı semalarda dalgalanırken İstiklal Marşıyla bütünleşmiştir. Türk bayrağı gibi Türk milletinin önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, milletin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlamıştır. Bu vesile İle İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yılını en kalbi duygularla kutlar, Akif’in değimi ile Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Dileklerimizle.

Paylaş