ÇANAKKALE ZAFERİ’ NİN 107. YILI KUTLU OLSUN

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Hamitler Şehitliğinde yapılan Çelenk Sunma Töreni ile başladı.

Törene Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman ÇELİK, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Latif OYGUR, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Umut YAVAŞ, Garnizon Komutanı ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkezi Komutanı Tnk. Albay Sinan AYDEMİR, İl Emniyet Müdürü Tacettin ASLAAN, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, Bursa Protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer UYAR, Emniyet Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nevin FIRTINA, Sivil Toplum Kuruluşları ile gazi ve şehit yakınları katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve şehitlerimizi selamlamak adına saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi. Ardından Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliği ziyaret edilerek, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı, dualar okundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Tayyare Kültür Merkezinde de anma program gerçekleştirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen program Ahmet Erdem Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler "Şehitler Destanı" adlı oratoryoyu sergiledi.

Tören protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Paylaş