HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

Müslüman âleminin, Hayatımızın, kültürümüzde ve dini inançlarımızda Ramazan’ın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Halk arasında,

Ramazan ayının 11 ayın Sultanı olduğunu biliyoruz.

Ramazan ayı insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa ( tutmadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister. Zorluk istemez. Allah şükretmemizi ister.( Der )

Ramazan ayı sosyal ve toplumsal bakımından da güzel bir aydır. Bereketi boldur. Bu ay da müminler zekâtlarını ve diğer sadakalarını hep bu ayda vermeyi tercih ederler. Özellikle bu ayda Türkiye genelinde aileler eşini, dostunu iftar sofralarına davet ederken, Şehir şehir, ilçe ilçe ve köy köy İftar çadırları, iftar sofraları kurulur, yemekler verilir. Ramazan ayında herkes bu yemeklere davet edilir tutulan oruçlar birlikte açılır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak 11 ayın Sultanı olan, Ramazan ayının tüm, Müslüman âlemine, Ülkemize bolluk, Bereket ve huzur getirmesini niyaz ederiz.

Hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyoruz.

 

Paylaş