PİYADE ASTEĞMEN ABDULLAH KÜRŞAD KUPŞEN ŞEHİT OLDU

PİYADE ASTEĞMEN ABDULLAH KÜRŞAD KUPŞEN ŞEHİT OLDU

31 Mart 2022 tarihinde akşam saatlerinde, Hakkâri, Şemdinli ilçesi bölgesinde devriye görevi yapan, Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat KUPŞEN Derecik Çayına düşerek kaybolmuş, bölgede derhal havadan ve karadan yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştı. 2 Nisan 2022 tarihinde bölgede yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat KUPŞEN' ın na’şına ulaşıldı.

Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat KUPŞEN Derecik ilçesi Hacıbey Çayı'na düşmüştü. Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat KUPŞEN’ in naaşına ulaşmak için AFAD, jandarma ve emniyet birimlerine ait toplam 28 dalgıç, 300 asker ve 30 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 358 personel ve vatandaşın desteğiyle arama çalışmaları başlatılmıştı. Bugün devam eden çalışmalar sonucunda Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat KUPŞEN cenazesi düştüğü yerden yaklaşık bin 600 metre ileride güvenlik korucuları tarafından bulundu. Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşad KUPŞEN’ in İzmir Buca’daki ailesine yetkililer tarafından haber verildi. Şehidin haberini alan KUPŞEN ailesi ve yakınları yasa boğuldu. Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşad KUPŞEN ‘ in naaşı 03.04.2022 günü Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliğine defnedilecektir.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Deneği Bursa Şube Başkanlığı olarak elim bir olay sonucu şehit düşen Piyade Asteğmen Abdullah Kürşad KUPŞEN’ a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, camiamıza, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil Türk milletine baş sağlığı ve sabır dileriz.

Paylaş