ŞEHİTLİK KÖŞESİ AÇILIŞI

Mehmet GÜNGÖR, Tokat'ın Niksar ilçesinde Jandarma Komando Taburun’ da vatani görevini yaparken geçici olarak çeşitli illerde görevlendirilmiştir. Mehmet GÜNGÖR son görev yeri olan Giresun Şebinkarahisar ilçesinde 31.11.2008 tarihinde şehit oldu..

Bursa, Gemlik İlçesinde, Çınar Okulu olarak eğitim veren okulun adı Şehit Mehmet GÜNGÖR ilk ve ortaokulu olarak değiştirildi. Şehit Mehmet GÜNGÖR adı verilen okulda şehidin adına şehit köşesi açılışı yapıldı.

Şehit köşesi açılışına Bursa Valisi Yakup CANPOLAT, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer IŞIK, Gemlik kaymakamı Hasan GÖÇ, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN, Bursa İl Komutanı Jandarma Tuğgeneral Recep YALÇINKAYA, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Umut YAVAŞ, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir YÜCE, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL, Kurum Müdürleri gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra, Şehit Mehmet GÜNGÖR’ ün annesi Ayşe GÜNGÖR ve yakınları katıldı.

Okulun Konferans salonunda Şehit Mehmet GÜNGÖR’ ün anısına düzenlenen slayt gösterisi, şiir okunması, şehidin adına yazılan mektubun okunması, şehit ablasını konuşması, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT’ ın konuşması ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer IŞIK konuşmasının ardından şehitlik köşesi açılışı yapıldı. Bursa Valisi Yakup CANBOLAT’ ve protokol ile birlikte, Şehit GÜNGÖR' ün evini ziyaret ettiler.

Paylaş