TÜRK İSLAM DÜNYASI ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya’da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nce Türk İslam Dünyası Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması düzenlendi.

Konya'da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nce Türk İslam Dünyası Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması düzenlendi. Programa telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, tüm şehit aileleri ve gazilerin 24 saat emrinde olduklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından düzenlenen program Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, telefonla bağlandı. Bakan Süleyman Soylu, Biz başkalarının topraklarına gözümüzü diktiğimiz için değil, tam tersi herkesin kendi coğrafyasında huzur içinde yaşamasını temin etmek için bir gayretin içerisindeyiz. Haksızlığa, zulme, kötü davranışlara sırtını dönmeyen bir ülkeyiz. Allah sizden razı olsun. Yanınızda olmak, sizin yanınızda bulunmaktan şereflenmek isterdik ama Cenabı Allah bu akşam nasip etmedi inşallah en kısa sürede birlikte olmak nasip olur” dedi. Bakan SOYLU, tüm şehit aileleri ve gazilerin 24 saat emrinde olduklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa IŞIK, ta günün anlam ve önemine dair konuşmasına programa karılan protokol ve katılımcıları selamlayarak başladı. Sayın IŞIK, Altaylardan Tuna’ ya yalın kılıç at koşturan, gemileri karada yürüten, Adriyatik'ten Çin Denizi'ne üç kıtada destan yazan, çağ açıp, çağ kapatan, Çanakkale’yi Geçilmez kılan, adalet ve kahramanlık timsali asil bir milletin yılmaz bekçileri olarak, asırlar önce gücümüzü, azmimizi ve kararlılığımızı gösterdiğimiz yedi düvele karşı, bugünde birliğimizi, dirliğimizi, sarsılmaz irademizi bir kez daha teyit etmek, sevinç ve heyecanımızı yaşamak, Türk Milletinin Kahramanlarını bir araya getirerek Türkün gücünü, Dünyaya haykırmak için toplanmış bulunmaktayız.

İlk adımı da Anadolu'nun kadim şehri, medeniyetler beşiği, Selçuklunun başkenti Konya 'da atıyoruz. Konya'nın coğrafi konumu sebebiyle şanlı tarihimizde ki önemi büyüktür. Osmanlı imparatorluğu döneminde ordunun hazırlık yeri, Kurtuluş savaşında ise ordunun lojistik merkezi olarak kullanılmıştır. Konya’da yaşayan, büyük hak aşığı, tüm insanları sevgi ve hoşgörü ile kucaklayan Mevlana, ilimizin, barış ve kardeşliğin sembolü olmuştur.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esareti hiçbir şekilde kabul etmeyerek Ya Muzaffer olur, ya şehit olarak cennete giderim diyen, Türk milleti bu inanç ve kararlılıkla asırlardır bu topraklarda hüküm sürmüş ve hem kendi milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığı, hem de mazlum milletlere yardım ederek, hak adalet ve hoşgörü götürmüştür. Gittiği her beldeye hanlar hamamlar, medreseler yapmış, halkın inaç ve değerlerine dokunmayarak asil bir millet olduğunu her daim göstermiştir.

Biz Türkler Vatan toprağını kutsal sayar bu uğurda can verir, can alırız.

Büyük Türk Komutanı Mete Han’ın dediği gibi benden eğerimi, atımı, çatırımı isteyin vereyim, ama bir avuç toprağımı benden isterseniz canımı almak zorundasınız diyerek toprağın bizler için ne kadar kutsal olduğuna işaret eder.

Ey Türk Milletim işitin; üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir. Su gibi akıttığın kanına, dağlar gibi yığdığın kemiklerine layık ol diyen GÖKTÜRK hükümdarı Bilge KAĞAN birliğimizin, töremizin sağlamlığına ve emanetlerin kutsallığına işaret eder.

Türk’ün özgürlüğü için öleceğiz. Öyle güzel öleceğiz ki ölümün bile ölesi gelecek diyen TÜL TİĞİN, Ya istiklal ya Ölüm Diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK vatan ve özgürlük için şehadeti işaret eder.

Bunun içindir ki TÜRK anası hadi yavrum hadi git, Ya gazi ol Ya şehit diyerek evladının ellerine kınalar yakar askere gönderir ve düşmana saldırmazsan sütümü helal etmem der.

Denildi mi bir yerin adına Türk Beldesi, Gözüm Ayyıldız arar, kulağım ezan sesi” işte bu değer uğruna Türk İslam tarihimizde Şehitlik ve Gazilik onuru, Türklerin İslamiyet’i kabulü ile İslam’ın gaza inancı ve Türklerin Alp’ lik ruhu, cihat yolunda birleşerek kaynaşmıştır. Nitekim bundan sonra cihat eden Müslüman Türklere Alp ya da Gazi, canlarını kaybedenlere peygamber efendimizin cennetle müjdesi şahitlik manasına gelen şehit denmiştir.

Türk Milleti, "ölürsem Şehit, kalırsam Gazi" inancı ile tarihte büyük zaferler kazanmış, kazanılan zaferlerle gazilik unvan olarak devlet büyüklerine ve yüce meclise verilmiştir.

Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Gazi TBMM gibi,

Yedi düvel bilir ki '' Her Türk Asker Doğar '' Onun için bu millet gazi bir millettir. Tarihe baktığımızda bütün kaynaklar Türk’ün cesaretini ve kahramanlığını anlatır.

Tanrı dağı eteklerinde Alp olan bu millet İslam’la şereflenmiş, âleme nizam vermek için tüm mazlum milletlere yardım ederek bu kutlu uğurda ya şehadet şerbetini kanarak içmiş ya da gazi olmuştur.

Onun İçin bu millet hala;

Osmanlı'nın artığısınız dediklerinde kahroluyorum" diyen Kerküklü ninenin;

"Bizi kimlere bırakıp gidiyorsunuz?" diye haykıran Şamlı dedenin;

Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam" diyen Bosnalı teyzenin;

"İki patik ördüm, köyüme ilk gelen Türk askerlerine vereceğim" diyen Ahıskalı gelinin;

Ordumuza katılmak için ceketini satan Pakistanlı gencin;

Şehadet parmağını İsrailli askerlere uzatarak, "Bir gün gelecekler" diye ağlayan Gazzeli çocuğun...

Baykal'ın, Hazar'ın, Tuna'nın, Fırat'ın, Aras’ın ve Nil'in...

Türkmen dağı,Şar dağları, Arafat, Tiyanşan, Tanrı dağları ,Beşparmak, Erciyes'in,

Ahlat'ın, Araka’nın, Urumçi'nin, Kudüs'ün ve Mekke'nin

Kırım'ın, Kazan'ın, Şumnu'nun ve Dobruca'nın,

Magosa'nın, Selanik'in, Fergana'nın ve Tebriz'in ,

Üsküp'ün, Mamuşa'nın, Dağıstan'ın ve Bakü'nün

Aşkabat'ın, Halep'in, Astana'nın ve Taşkent' in,

Kerkük'ün, Prizren'in, Bişkek'in ve Erbil’in, girnenin gazi magosanın, ve kosavanın

Velhasıl-ı kelam... Bütün gönül coğrafyamıza, aynı secdeye kapananlara, "anamın ak sütü gibi helal ve temiz Türkçemizi" konuşanlara Yürek bohçasında bize dair ağıt ve umut taşıyan her yerin, her sesin, Tüm Turan illerinin herkesin umududur"

Bu umudu her daim yaşatıp bugünlere taşıyan Metehana, Kül Tiğine İlteriş’e, Bilge Kağana, Kürşat’a Alparslana, Ertuğrul ve Osman gaziye Fatih Sultan Mehmet Hana, Dr.Sadık’a Rauf Denktaşa, Mehmet emin Resulzaye, ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK e ve tüm şühedaya selatü selam olsun, rabbim onlardan razı, makamları cennet olsun.

Şahikalar üstünde meydan okur bu erler,
Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler,
Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti,
Tarihlere sorun ki bize “Ölmez Türk” derler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa IŞIK bu programda kendilerine destek veren başta İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI olmak üzere tüm Şube Başkanlarına ve üyelerine, programa emeği geçen Konya Şube Başkanı ile üyelerine, Genel Başkanlık yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN, şehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Konya'nın Anadolu'nun kalbi olduğunu belirten Vali Vahdettin ÖZKAN, Konya öteden beri mazisinde hep ilmin, irfanın cari olduğu bir beldemiz. Böyle mübarek bir belde bu türden ilmi, irfanı, şahadet kurumunu en iyi algılamış, yaşamış, Selçuklular' ın kuruluşundan beri bu şehadet şerbetiyle toplumun, birliğin, bütünlüğün harcı olmuş bir şehirdir. Allah şehitlerimizin şefaatine cümlemizi dâhil etsin diye dua ediyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Bizce ifa edilecek bir hizmet olursa emre amadeyiz” dedi.

Konya’da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nce Türk İslam Dünyası Şehit ve Gazi Aileleri Buluşması programı verilen yemeğin ardından son buldu.

 


 

 

Paylaş