Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Dernek yönetimi olarak Sayın Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah SALDIK’ın davetlisi olarak açılış törenine katılım sağladık. Bursa ve bölgedeki 6 ilde hizmet verecek olan jandarma komanda özel harekat taburu yeni hizmet binasına kavuştu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Komando Özel Harekât Taburu'nun yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Ardından Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nda şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftara katılan Vali Karaloğlu, “Bu mübarek ayda iftara yakın hayırlı bir saatte güzel bir açılış için toplanmış bulunuyoruz. Toplum nazarında, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyabilmek çok önemli. Burada oluşturulan bu tabur tamamı profesyonellerden kurulan ve başta Bursa olmak üzere, bölgeye bağlı 6 ilde hizmet verecek. Ama Türkiye'nin neresinde ihtiyaç duyulsa oraya da gitmek için hazırda bekletilecek.

            Açılışın hemen ardından, şehit aileleri ve gaziler onuruna kışlada verilen iftar yemeğine katılan Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri geniş bir ailenin parçası olarak aynı sofrayı paylaştı. Ramazan ayı boyunca farklı iftar sofralarında vatandaşla buluşmaktan duyduğu mutluluğu belirten Vali Karaloğlu, "Anadolu toprakları yaklaşık bin yıldır şehit kanlarıyla yoğrula yoğrula vatan toprağı oldu. Bugün maalesef Doğu Türkistan'da insanlar oruç tutma yasağıyla mücadele ediyorlar. Bizler de bu topraklar üzerinde ibadetimizi, orucumuzu özgürce yerine getirebiliyorsak, şehitlerimiz akıttığı kanlar ve gazilerimizin mücadelesi sayesindedir" dedi.

          Başta Bursa Vali Sayın Münir KARALOĞLU’na Sayın Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah SALDIK ve Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Recep ALTEPE’ye şehit ailelerini ve gazilere göstermiş oldukları sıcak ilgiden dolayı yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.

 

                                                                                                                                                                                                 Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                                                                                                                             Ali TAŞTAN 

  • Etiketler:
Paylaş