20 TEMMUZ ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ BAYRAMI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nin 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Bayramı'nın 48' nci yıldönümü nedeniyle Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtı' nda saat 11:00 de tören düzenlendi.

Kıbrıs Barış Harekatı' nın başladığı tarih olan 20 Temmuz 1974 anısına her yıl kutlanan Özgürlük ve Barış Bayramı'nın 48' nci yıldönümü, Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtı' nda düzenlenen törenle kutlandı. Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtı' na, dernek ve kuruluşların çelenklerinin sunulmasının ardından başlayan törende, şehit ve gaziler anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer UYAR’ ın Türkiye' nin, tüm baskıları göze alarak, 1960 Antlaşmalarından doğan hak ve yükümlülükleri doğrultusunda bu harekata katılarak, Kıbrıs Türk halkının çektiği acıları dindiren, Kıbrıslı Türkler kendi vatanlarında insanlık onurlarını koruyabilsinler diye canını veren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nin 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Bayramı'nın 48' nci yıldönümü nedeniyle Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtı' nda düzenlenen anma törenine Ak Parti Milletvekili Atilla ÖDÜNÇ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi YILDIZ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, Merkez Komutanı Albay Salih VATANSEVER, Siyasi Parti temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve yetimleri derneği Başkanı Metin ŞENOL, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şube Başkanı H. Şinasi DOĞAÇ, Emniyet Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nevin FIRTINA ile gazi şehit ailelerini yanı sıra vatandaşlar katılım sağladılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nin 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Bayramı'nın 48' nci yıldönümü kutlama töreni sergi alanı, denek ziyaretleri ve ikramın ardından son buldu.

 

Paylaş