BURSA’ NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Bursa’ nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları temsili kurtuluş gösterisi ile başladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, şehrin kurtuluşunu temsili olarak canlandırırken, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri olan gazi ve şehit aileleri törende hazır bulundular. Türk bayrakları ile tarihi belediye binasının önüne gelen milis kuvvetleri, vatandaşlardan alkış aldı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında tarihi belediye binasındaki Türk bayrağı, gaziler tarafından göndere çekildi. Daha sonra Ulu Cami'nden kurtuluş salası okundu. Ardından milis kuvvetleri temsilcileri, Türk bayrağını öperek Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet YILDIZ' a teslim etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet YILDIZ, Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL gazilere çiçek takdim etti.

Bursa'nın Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri 11 Eylül günü de devam etti.

11 Eylül'de, 1922 yılında düşman işgalinden kurtuluşu coşku ile kutlanırken kurtuluş programı, Bursa protokolünün kortej yürüyüşü ile tophanede başlayan etkinlik, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Atatürk anıtına çelenk bırakması, tiyatro, resim sergisi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Etkinliğe, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan SARIBAL, Erkan AYDIN, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DÜNDAR, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut GÜRKAN, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin ASLAN, Bursa İl Jandarma Komutanı Tekin AKTEMUR, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Metin ŞENOL, TMGD Başkanı Muzaffer UYAR ve şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Paylaş