GAZİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYATET

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 19 Eylül gaziler günü dolayısı ile gazilerin yaşamış oldukları kahramanlıklarını geleceğimiz olan çocuklarımıza aktarılması amacı ile Mihraplı Parkı Şehitlik Anıtı Konferans salonunda gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelerek gaziliğin anlamı ve önemi adlı söyleyişi gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN’ ın açılış konuşması ile başlayan programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer UYAR, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin FIRTINA, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin ŞENOL dernekleri, kendisi, gaziler ve şehit ailelerinin yaşamlarından gaziliğin, şehitliğin önemine vurgu yaparak bu toprakların nasıl vatan olduğunu dile getirirken diğer katılımcı gazilerde görevleri ve tedavileri süresince karşılaştıkları her zorluğun üstesinden vatan olan borçlarının henüz bitmediğinin bilincinde hareket ederek başardıklarını vurguladılar.

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin ŞENOL, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN İl Müdür Yardımcıları Dernek Başkanları ve çocuklarla birlikte sergi alanı ziyaret edildi. Sergi alanında şehitlerimizin ve gazilerimizin kullanmış oldukları gündelik eşya ve kıyafetlerin sergilendiği sergi alanı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Deneği Bursa Şube Başkanı Metin ŞENOL bu anlamlı günde gazi ve şehit ailelerini temsil eden dernek başkan ve üyelerini ziyaretlerinden dolayı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN, İl Müdür Yardımcılarına ve tüm çocuklara teşekkür etti.

Dernek Başkanı Metin ŞENOL 19 Eylül gaziler günü dolayısı ile Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile silah arkadaşlarına, vatan için toprağa düşmüş şehitlere, ebediyete intikal etmiş olan gazilere Allah’ tan rahmet, hayatta olan gazilere sağlıklı bir ömür dileyip, Tüm gazilerin gaziler gününü kutladı.

 

Paylaş