ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ Ü RAHMETLE ANIYORUZ

ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ Ü RAHMETLE ANIYORUZ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz bir devlet adamıdır. Eşsiz Devlet Adamının aramızdan ayrılışının 84. Yılında, artarak devam eden özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.“ demiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 84 yıl önce bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Lakin O’nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve devrimleri, idealleri ve düşünceleriyle yaşamakta ve yaşamaya da devam etmektedir. Kahraman Türk halkı ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık, O’nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden ATATÜRK ve eseri olan Cumhuriyet asla ölmeyecek, yaşamaya devam edecektir. Bu noktada bizlere düşen görev; O’nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven birer birey olmaktır. Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanarak mücadele etmiştir. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüsüne, çocuğuna, gencine, öğretmenine, sanatçısına, sporcusuna, kadınına, askerine ve yaşlısına... Kısacası toplumun tüm kesimine değer vermiş ve destek olmuştur. O, tam anlamıyla bir halk adamıydı; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır.

Bugün, bizlere düşen görev, ATATÜRK’ ün yolundan, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamalı, ülkülerini yaşatmalıyız.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 84. yılı dolayısıyla rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunarız.

AZİZ ATAM, RUHUN ŞAD OLSUN…

Paylaş