TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde 13.11.2022 tarihinde bombalı saldırı meydana geldi. Bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğunun bilgisi alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN yaptığı açıklamada, "Şu an itibariyle ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimizin bize aktardığı bilgiye dayanarak burada bir terör kokusu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ ın yaptığı açıklamada olayın bombalı saldırı olduğunu resmen duyurdu. “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz” diyen Oktay, 6 can kaybı olduğunu hatırlatarak, yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak terörün her türlü oluşum ve eylemlerini kınıyoruz. Terör toplumun refah ve huzurunu bozan insanlara acı ve geri dönülmez telafisi olmayan izler bırakmaktadır. Bir kez daha teröre ve terör destekçilerini kınıyor, Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

 

Paylaş