GAZİ NİN MUTLU GÜNÜ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı gazi İslam BAYTAROĞLU’ nun mutlu gününde yalnız bırakmadı.

İnsanlar ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel nedenlerle yaşadıkları yerden ayrılıp başka bir yere geçici ya da daimi yaşamak üzere göç etmektedir. Göç olayı, kişilerin kendi istekleriyle gerçekleştiği gibi, savaş, siyasi baskılar, doğal afetler vb. nedenlerle zorunlu olarak da yapılmaktadır. Eski Sovyetler birliği içindeki çeşitli ülkelerde sürgün hayatı yaşayan Ahıska Türkleri anavatanları olan Ahıska’ya bir daha dönememişlerdir. Ahıska Türkleri geçmişten bu yana çeşitli zamanlarda Türkiye’ye göç etmişlerdir. 1992 yılında Ahıska Türklerinin Türkiye’ye kabul ve iskânına ilişkin kanunun çıkmasından sonra Türkiye’ye göç eden Ahıska Türklerinden olan İslam BAYTAROĞLU Türk vatandaşlığına geçtikten sonra vatani görevini yerine getirdikten sonra, Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak göreve başlamış Pençe Kilit operasyonunda yaralanarak gazi olmuştur.

Gazi Uzman Çavuş İslam BAYTAROĞLU’ nun 11.12.2022 tarihin de Nargüzel Düğün Salonunda düğün törenleri gerçekleştirildi. Düğün törenlerine Ahıska gazileri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyelerinden Şehit Babası İsmail GÖKÇEN, Gazi İsmail TOPÇU, Gazi Özgür SAPAN, BAYTAROĞLU, İSKENDEROV aileleri ile yakınları katılım sağladılar.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı olarak Gazi İslam BAYTAROĞLU’ na bir ömür boyu mutluluklar dilerken, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ederiz.

Paylaş