TARİHTE BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü,

İnsanlık tarihi boyunca bir sürü savaş gerçekleşmiş, zaferler alınmış, barışlar yapılmış. Bir kavmin ya da toplumun varlığını devam ettirmesi gereken bir savaşa çıkması onu dünya tarihinde yer edinmesini sağlamıştır.

Her şey gibi toplumlar da devletler de bir zaman sonra miadını dolduracak ve tarihin tozlu sayfalarının arasında kalacaktır. İşte tarihin tozlu sayfalarını adeta yırtar atarcasına bir savunma savaşı gerçekleştiren Kahraman Türk Milleti, 300 yıllık makûs talihini de bundan 108 yıl önce Çanakkale’de gerçekleştirmişti. Çanakkale Zaferinin 108. yılında tarihe gömülmek istenen bir milletin “Gömelim gel seni tarihe!” desem, sığmazsın, dediği gibi şairin Türk milletinin belki de Kurtuluş Savaşı’na giden yoldaki en büyük destekçisi ve zafer sembolü olan Çanakkale Savaşı, Türk milletinin tarihindeki altın sayfalardan biridir. Avrupaî devletler tarafından “Hasta Adam” olarak tabir edilen Osmanlı Devleti’nin içinden yeni, diri ve capcanlı bir varlık kazanarak tarih sahnesindeki yerini alan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletidir. Asil Türk Milletinin evlatları, Vatan, Bayrak, Sancak ve inanç uğruna şehit olmuşlardır. Şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı dün olduğu gibi bugünde, içte ve dıştaki terör örgütlerine karşı büyük Türk milletinin yılmaz gücü Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz başta olmak üzere canları pahasına korumaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Ruhları şad mekânları cennet olsun.

Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını tebrik ederim.

Paylaş