ŞEKER TADINDA BAYRAMINIZ OLSUN

ŞEKER TADINDA BAYRAMINIZ OLSUN

Bir Ramazan ayını daha tamamladık. Allah’a şükürler olsun. Orucumuzu tuttuk, vazifemizi yerine getirerek, Ramazan bayramına kavuştuk.

Ramazan ayında oruç tutmak, Doğrudan doğruya karşılıksız, yalnız Allah’ın rızasına yönelik bir ibadettir. İnsanoğlu için nefsi terbiye etmek, manevi bir değere, hazineye kavuşmaktır. Ramazan ayı aynı zamanda bir ibadetler bütünüdür. Namazlar kılınır, zekâtlar verilir, dost, akraba ve ihtiyaç sahibi kişilerle birlikte iftar yapılarak dostluklar pekiştirilir. Ramazan ayı saymakla bitmeyecek kadar insanlığa yakışır bir ay, bir dönem ve bir süreçtir. Bu bakımdan hiçbir din mensubunun malik olmadığı Allah’ın bir nimetidir. Sadece ferdi yani bir kişiye ait bir hadise değildir. Bu bakımdan her yıl ramazan ayı İslam âlemini yeniden dirilten, nefsini terbiye eden ramazan ayına neler borçlu olduğumuzu idrak etmeliyiz.

Ramazan ayını güzelliklerini bayram sevinci ile pekiştirerek dostlarımızla, sevdiklerimizle ve kırgın olduğumuz kişilerle kucaklaşıp dostça sarılıp bir birimizi affetmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun ve İslam aleminin ramazan bayramını en kalbi duygularımızla kutlar, kırgınlıkların, dargınlıkları yok olduğu insanlığın kazandığı bir şeker tadında bayramlar dileriz.

Paylaş