Terör örgütü IŞİD militanlarının açtığı ateş sonucu şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin cenazesi memleketi Gaziantep'e gönderildi.
Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Havuzlubahçe Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu'na, öğlen saatlerinde Suriye'den IŞİD militanları tarafından ateş açılmış, Astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit olmuştur. 2 yıldır Elbeyli'de görev yaptığı öğrenilen şehidin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Torunun tabutunu gören dedesi Mustafa Nane, "Babanın yanına mı gidiyorsun oğlum. Toprak beni kabul etmiyor. Allah sizleri alıyor benden" diyerek feryat etti. Şehidin babası Alaattin Nane'nin 2 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiği annesi Zahide'nin ise 15 yıl önce öldüğü öğrenildi. Evli olduğu öğrenilen Mehmet Yalçın Nane'nin 20 yaşındaki eşinin hamile olduğu ve 20 gün sonra bebeğinin dünyaya geleceği belirtildi. Bebeğin ismine ise şehidin isteği üzerine dedesinin de ismi olan Alaattin adının verileceği kaydedildi. Askerliği çok sevdiği kaydedilen şehidin, 3 kez girdiği sınavda başarılı olması üzerine askeri hayata başladığı öğrenildi.

              Öte yandan Gaziantep'in Gazikent Mahallesi'ndeki şehidin baba evine dev Türk bayrağı asıldı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği olarak terörün ve teröre destek verenleri en ağır bir lisan la kınıyoruz. Terörün ve teröre destek verenlerin savunulacak hiçbir tarafı yoktur onlar aslında insanlığı öldürmekteler. Bizler demokrasisi ve hukukun olduğu insanları ayrım yapmadan ötekileştirmeden mutlu ve huzurlu ortamların sağlanması kanısındayız. Vefat eden astsubayımıza ve polisimize Allahtan rahmet geride gözleri yaşlı ailelerine Allahtan sabır ve metanet dileriz. Camiamızın ve tüm ulusumuzun başı sağ olsun.

 

 

Yönetim Kurulu Adına
  Metin ŞENOL 

Paylaş