UMUDUMUZ GENÇLERİMİZ

İlkelerinin peşinde, emanetinin bilincinde….

Yaşasın birinci vazifesi Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olan Türk gençliği…!

19 Mayıs 1919…

104 Yıl önce bugün …

38 yaşında genç bir komutan ve lider..

Güneş; bu tarihte, bu topraklarda bağımsızlık adına hiç batmamak üzere bir başka doğmuştu...

19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayıp; Erzurum’a, Sivas’a devam eden ve sonra Ankara’ya, İzmir’e ulaşan yolculuğunda, hem kendisinin hem de milletinin kaderini dokudu. Tarihin akışında üstlendiği görev, çağının ve milletinin kaderine damgasını vurdu ve işgal devletlerinin hayallerini yerle bir etti. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün engellerle, mücadelelerle ve hainliklerle dolu olan İstiklal Savaşı yolculuğunda Yüce Türk milletinden başka hiç bir dayanağı yoktu.

Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz; vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Milli Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs’ın 104. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz…

Umudumuz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

  • Etiketler:
Paylaş