BURSA DA 19 MAYIS KUTLAMASI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazi ve şehit aileleri ile 104’ üncü yılı kutlanan 19 Mayıs ATATÜRK' ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılım sağladı.

19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı Atatürk Heykeli’ne çelenk sunma ile başladı. Çelenk sunma törenine, Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar CEVHEROĞLU, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi AKSOY, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM, Siyasi Parti Milletvekilleri, Siyasi Parti İl temsilcileri, Kurum Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcısı Sevim GÜRKAN, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Adem ERDEM, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. ATATÜRK anıtına çelenk sunumunu, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi AKSOY tarafından yapıldı. Çelenk sunumunun ardından, Tophane Saltanat Kapısına çıkılarak, Heykel ATATÜRK Anıtı’na kadar gençlik yürüyüşüne katılım sağlandı. Yürüyüşten sonra Kent Müzesi önünde kutlama programına devam edildi. Kent Müzesi önündeki kutlanmaya Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet KILIÇ, Mülki Erkan, Dernek Yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımlarıyla kutlanma programı devam etti. Kutlamaya saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Cumhurbaşkanı’nın tebrik mesajı okundu, akabinde, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi AKSOY tarafından günün anlamlı konuşmasında “Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizle bu anlamlı gün vesilesiyle bir arada olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. 19 Mayıs 104 yıl öncesi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. İşgal kuvvetlerini, topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin birlik ve beraberlik ruhunun güçlü bir inancın uyanış günü. Bir milletin yeniden diriliş, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımın adıdır. 19 Mayıs milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bugün spordan sanata, bilimden kültüre birçok alanda büyük başarılara imza atan gençlerimiz var. Mustafa Kemal ATATÜRK bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. 19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun dedi. Kutlama öğrencilerin gösterilerinden sonra son buldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığını olarak geleceğimiz olan gençlerimiz ve kendilerini genç hisseden herkesin 19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Paylaş