Muş'un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız, eşi ve kızının yanında PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Kulaksız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Uzun boyu ve düzgün fiziğiyle dikkat çeken şehit Jandarma Binbaşı Kulaksız, çocukları çok seviyordu. Sık sık vatandaşlarla bir araya geliyordu. Akrabaları, acı haberi yaşlı oldukları için anne ve babasına söyleyemedi. Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında aranan siyah otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.

            Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydana geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araçta bulunan PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Teröristler olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oldu kızı da yaralandı. Kulaksız'ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. 
Binbaşıya siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını ve olayı gördüğünü belirten M. K.'nın ifadesi üzerine Malazgirt didik didik arandı. Binbaşı Kulaksız'ın şehit edildiği yere 200 metre uzaklıkta siyah renkli Balıkesir plakalı siyah bir otomobilde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. ANNE VE BABASINA HABER VERİLEMEDİ 

             Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, Merzifon Belediye Başkanı CHP'li Alp Kargı acı haberi şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar'a verdi. Fenalaşan ağabeyi ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba Ömer (85) Kulaksız'a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin bu sabah verileceği belirtildi. Şehidin kuzeni Hamza Acar, "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda Köyü'ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti.Ş imdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz" dedi. Öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı.

            Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği olarak bu günlerde terörün tekrar gündeme gelmesine öncülük eden kandan beslenen ve insanların ölümüne neden olanlar. Askerlerimizi ve polislerimizi kahpece tuzaklar kurarak şehit etmekteler bu gibi olaylara devletimizin güvenlik güçleri gerekli müdahaleyi yapacaktır bizlerde gazi ve şehit aileleri olarak terörü ve teröre destek veren kişileri kınıyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan ailelerine cenabı Allahtan sabırlar dileriz.

 

Yönetim Kurulu Adına 
  Metin ŞENOL

Paylaş